Scouting

Vad är scouting?

I scouterna lär man sig att ta hand om sig själv och att klara sig ute i naturen tillsammans med sin patrull och ledare. För många är vännerna och gemenskapen det bästa med scoutingen, och tillsammans med sin patrull får man prova på många nya och spännande saker. Det kan vara allt från forsränning i en å och övernattningar i skogen till hur man lär sig att elda säkert och hur man släcker en eld.

Inom scoutingen talar man om learning by doing, som handlar om att man lär sig när man gör saker. Därför får alla hjälpas åt när man är på hajk och ska resa tälten, laga mat och göra upp eld. Man lär sig också om hur man ska ta hand om sina vänner och naturen som man vistas i.

Det finns alltid äldre ledare med som övervakar och stöder de unga scouterna så att de kan känna sig trygga. Det är viktigt att alla trivs och får med sig positiva upplevelser för att man ska kunna utvecklas som människa. Utvecklingen sker även inom gruppen, och det är bra att komma ihåg att en scout inte är någon supermänniska som kan allt, utan man får ta hjälp av varandra för att klara olika uppgifter här i livet.

Och kom ihåg: ”I scouterna har vi ingen avbytarbänk!”

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.